Nedescurcata fericita si… super MAMA!

  • Post Image
  • Post Image
  • Post Image

Traim intr-o societate in care femeia ideala trebuie sa escaladeze culmea perfectiunii si nu oricum, ci cu zambetul triumfului sculptat pe figura.
Pentru ca, nu-i asa, contemporana merge la sala cu religiozitate, are un regim de viata construit atent si setat cu ajutorul aplicatiilor de calcul al caloriilor sau de planificare a timpului la secunda.
Are un job sau un business profitabil, este mondena, creste copiii intr-o relaxare totala, intr-un echilibru perfect cu viata personala, care trebuie sa fie alaturi de sotul, cum altfel, perfect.
Este foarte adevarat ca avantul in ceea ce priveste educatia si cariera este unul fara precedent pentru femeia actuala. Privesc in jur si vad ca acesta este tiparul catre care tind fetele in cautare de personalitate si sens in viata. Personajele care isi doresc o calificare pe vreo meserie anume si atat sunt specimene pe cale de disparitie: este epoca de final pentru croitorese, atata timp cat avem designeri vestimentari si s-a terminat cu frizerul, daca poti conta pe un hair stylist, nu???

Revenind la subiect, exista totusi doua “specimene” auxiliare: “nedescurcata fericita” si “totala inciudata”.
Prima este acea felina cu gene lungi ( puse, nu ale ei ) si privire de caprioara care nu reuseste nici in ruptul capului sa schimbe un bec, sa care o sacosa mai grea de jumatate de kil sau sa se trezească noaptea la trei ore pentru biberoane. Pe scurt! Ea este fiinta cu nevoie permanenta de protectie si ajutor, pentru care s-au inventat “e greu” si “nu stiu”, intr-o asociere stransa cu “iubi”. Pentru ca este delicata ca o floare, nu o vei intalni in veci impingand cosuri in supermarket, cu un copil – doi dupa dumneaei sau Doamne-fereste cu masina la service. Cand va fi pe cale sa devina mama, cea mai mica senzatie de greata va genera un cutremur, iar pofta de capsuni in miezul iernii il va trimite pe tatal haituit in pragul nebuniei.
O vei vedea mustind de fericire la sala de sport, la cafea cu prietenele, la o lansare de cosmetice sau la coafor. De ce? Pentru ca are timp!

“Totala inciudata” este insa o forta a naturii. Este personajul care, daca ajunge la sport, ca doar e sanatos, o va face cand se deschid usile, ca doar pana la job, trebuie sa treaca pe la scoala sa lase proiectul la biologie al copilului.
Cadouri pentru aniversari, probleme ale bunicilor, plati, contracte si alte asemenea? Desigur, la datorie! Pentru ca ea nu stie sa spuna “nu” si odată probata abilitatea de a face si desface, soarta i-a fost pecetluita!
In agenda ei telefonica vei gasi datele de contact ale tuturor breslelor: instalatori, electricieni, gradinari etc. Gravida categoriei isi va purta cu mandrie gleznele umflate sau starile aferente perioadei.
Ea este cea care va pretui la maxim cele douazeci de minute de liniste seara dupa ce dorm copiii ( ca apoi cade lata ) si care va jindui la cele din seara urmatoare. Sau la momentele de radio din trafic sau la oricare alta forma de relaxare “furata”.

Probabil “ideala” despre care vorbeam la inceput este o plasmuire a celor doua. Cu certitudine insa este super MAMA, aceea in adevaratul sens al cuvantului. Pentru ca isi pune inima mai presus de ganduri si ratiune.

Parca-parca exista viata dupa a spune “nu pot”, dar si dupa “sigur, cu placere”.

Trebuie doar identificată formula magica a “totalei fericite”, sa te strecori timid in pielea ei si sa incepi de maine ( ca azi poate esti mult prea obosita )!

You might also like

Comenteaza