Sa ne miscam, zic!

 • Post Image
 • Post Image
 • Post Image
 • Post Image

Nu am fost niciodata preocupata in viata mea de adult sa ma apuc de vreun sport si sa ma si tin strans de el. Asta pentru ca m-am “lafait” intr-un bagaj genetic avantajos, care mi-a permis sa fiu si sa raman gurmanda, sa aduc pe lume doua copile dupa cele 9 luni in care nu m-am rotunjit, doar m-am “implinit” prin locurile care se “pufoseaza” la orice viitoare mama. 12 kilograme in plus pe cantar cu prima, 10 cu a doua, ca sa fie cat mai clar. Ba in plus, ca sa ma impaunez pana la capat, ador condusul – pe cel al autoturismelor, nu pe al altora.

Numai ca a venit un moment in care urcatul scarilor sau caratul de orice s-a lasat cu vaicareli si respiratii accelerate. Oglinda tradatoare a inceput si ea sa-si arate coltii, ca deh, nu mai sta carnea ca la 20 de ani. Cum o dieta stricta a iesit din start din calcul, am ramas cu varianta miscarii. Nu zic a cata initiativa de genul acesta este, ca mi-e rusine.

Ca sa fie bine organizata treaba, am achitat un abonament de un an, ca macar dintr-un sentiment de vinovatie sa nu gasesc scuze de a lipsi. In plus, am mai achizitionat un rand, bine, fie, vreo 4 randuri de haine si alte accesorii de “sala”, ca motivatia sa fie maxima. Paaaagini intregi de miscari si exercitii pentru orice grupa musculara si-au gasit locul in memoria telefonului. Si vestea-vestilor este ca… ei bine, l-am “motivat” si pe sotul din dotare sa aplice reteta. Adica daca e bal, sa dansam in familie. Numai ca el danseaza mai bine, ca dupa o prima evaluare corporala ( cunoscatorii stiu ce zic ), domnul a iesit in avantaj-muschi ( ca asa e genetica asta nedreapta ).

Eu zic ca pana la vara… Abia am depasit prima luna! Am zile si zile: cand parca-parca se inchid mai lejer blugii, cand orice atingere este o durere, dar nu ma las: dupa principiul “ce nu te omoara… te chinuie mai intai”.
Am insa o certitudine: mandria celor 2 sustinatoare fericite din casa este cel mai eficient tratament al febrei musculare. Asta si colectia de costume de baie a verii viitoare;)

You might also like

Comentarii

 • Dumnezeu

  Scris pe 25/02/2017

  Reply

  Sa zicem ca medicina din Romania baga in capul gravidelor ” Esti gravida, du-te acasa si STAI! Fa din sotul tau hamal de dulciuri! Fii muntele, nu Mahomed! Mananca cat poti de mult, iar cand dai aa iesi din cabiet mai zice o data : nu uita, sa nu te mai misti!”
  Probabil de asta femeile tind sa ia in greutate. Probabil se reduce catabolismul. pam-pam

Comenteaza