Cupcakes? Mai bine briose!!!

  • Post Image
  • Post Image
  • Post Image
  • Post Image

Copiii innebunesc pur si simplu dupa tot ce e mai colorat si mai spectaculos ornat. In opinia lor “arata” delicios fara a mai fi nevoie sa si guste. Pofta lor de “ceva dulce” la vederea minunatiilor impresionant decorate, fie ca e vorba de fursecuri, prajituri sau altele asemenea trezeste reactii de tot felul si ii transforma pe micii pofticiosi in adevarati luptatori in a obtine o farama cat de mica. Dar ce zic de cei mici… Adultii cei responsabili si plini de “nu ai voie” se declara invinsi in fata puterii dulciurilor.

In dreptul meu, din punct de vedere “tehnic” este cu mult mai la indemana pregatirea unui desert dintr-o bucata, adica amesteci, bati, asezonezi, pui in tava, coci ( eventual pregatesti si o crema separat ), servesti. Asta pentru ca rabdarea s-a dat… la altii!
Exista insa niste minunatii versatile care ma intriga si ma provoaca in a le pregati: briosele. Cine nu a ravnit cel putin o data la vitrine intesate cu miniaturile atent impodobite, sa ridice mana!! Nimeni???

Dupa ce m-am inarmat cu informatii si retete care mai de care mai elaborate, ce ma dezarmau din prima, am primit de la o alta impatimita una dintre cheile bucuriei copiilor mei: o reteta de baza, simpla si la indemana de preparat, menita sa iti provoace imaginatia si gustul. Vor fi devorate cu pofta forme clasice sau forme de fluturi, flori, buburuze spre amuzamentul general.

Curiosi? Asadar, pentru 12 briose, aveti nevoie de:
– 200 g faina
– 150 g de zahar
– 3 oua
– 1 plic de praf de copt
– 50-60 ml de lapte
– 100 g de unt moale

Se vor mixa impreuna, adaugand untul moale la final. Simplu ca buna ziua!! De aici incepe distractia cu preferintele: cacao si esenta de rom, lamaie si mac, coaja si zeama de portocala plus ghimbir, fructe proaspete sau congelate ( neaparat scurse ) le vor face numai bune de asezat langa o cana de cafea dimineata sau de oferit drept desert. Pentru ca nu stiu si nici nu vreau sa invat sa “lucrez” cu ingrediente care coloreaza artificial, prefer sa le las asa cum cresc ele frumos in cuptor, simple si cochete, eventual presarate fin cu un strat delicat de zahar pudra.
Nici nu vei sesiza cand vor disparea de pe platoul pe care se odihneau puuuutin mai devreme.

You might also like

Comentarii

Comenteaza